Kovács Roland - Balance and Bloom

Az Alkalmazottból vállalkozó c. könyvet olvasva olyan érzésem támadt, mintha Zoli a galléromnál fogva rángatott volna meg, miközben azt kérdi: MIÉRT NEM TESZEL VALAMIT?!

Sokan csak megragadnak az álmodozás szintjén és valódi cselekvés nem követi azokat. A könyvben olyan tanácsokat és gyakorlatokat találsz, amelyek hatására összeráncolhatod a szemöldököd és kételkedve megrázhatod a fejed, annyira egyszerűek. Éppen ezért hatásosak, feltéve, ha végig is csinálod azokat. Akár egy túlhajszolt multiharcos, vagy a saját csapdájába esett vállalkozó vagy, ez a könyv iránytűként vezet oda, ahová már régóta vágysz. Ajánlott mindazoknak, akik nem akarnak holnapig várni azzal, hogy tegyenek az álmaikért.

Sáfár Zsófia - Divány.hu

Informatív, tanulságos, inspiráló, praktikus, egyszóval nagyon hasznos írás.

Alkalmazottból Vállalkozó KÖNYV

Frey Kristóf - Hirdesd Magad podcast

Nyugodt szívvel és büszkén tudom ajánlani, Alkalmazottból Vállalkozó című könyvet Dallos Zoltán “tollából”!

Csak egy dolgot bánok, hogy nem akkor készült el, amikor én léptem ki a vállalkozói létbe 🙂
A könyv jó ötleteket ad arra, hogy hogyan kamatoztassuk azon képességeinket melyek alkalmazottként nem kerültek előtérbe, vagy, hogy hogyan építsünk új kapcsolatokat, hogyan álljunk fel a bukásokból és hogy, hogyan vegyük észre körülöttünk rejtőző lehetőségeket.

Nagyon inspiráló, én hangoskönyvben hallgattam végig edzés és utazás közben.
Gratulálok Zoli, így tovább!

Solymosi Eszter

Megérkezett a könyv és azóta már a végére is értem 🙂

Biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra lekerül a könyvespolcomról és újra elolvasom, hiszen hatalmas motiváló erővel bír, és számomra ez egy olyan könyv amit nem elég párszor elolvasni.

Nagyon érdekes és hasznos a könyv tartalma. Külön pluszt ad az egésznek,hogy gyakorlati részekkel is találkozhatunk, mi, olvasók. Bár én nem mindet tudtam kitölteni, hiszen még csak gimnáziumi tanuló vagyok, de érdekel a téma, és a videóidat megtalálva hatalmas elszántság ébredt bennem. Úgy érzem, az olvasottakat az osztálytársaim körében is tudom hasznosítani, illetve az életem sok egyéb területén.

Marton Gábor - Csúcsteljesítmény coaching

Ez az a könyv, amit biztosan ajánlottam volna a pár évvel ezelőtti önmagamnak, amikor gondolkoztam azon, hogy mikor is lépjek ki a munkahelyemrol. Sok akadálytól és nehézségtől mentett volna meg. Gyakorlatias, életszerű, hiánypótló.

Kihagyhatatlan mindazoknak, akik szeretnének belevágni az egyik – esetleg halogatott – üzleti ötletükbe. Ami különösen tetszett a könyvben az elmélet és a gyakorlat egyensúlya: az adott témakörhöz párosult konkrét példa vagy feladat. Ezzel segítve az olvasottak beépítését. Köszönöm Zoli, hogy megírtad a konyvet!:)

Alkalmazottból-Vállalkozó-KÖNYV vélemények 4

Torma Bálint

Ebben a könyvben egy olyan ember eddigi életútját ismerheted meg aki már joggal mondhatja hogy letett valamit az asztalra; de ez nem azt jelenti, hogy egy fellengzős önéletrajzi regényt kaptunk, egyáltalán nem. Zoli a saját történetén keresztül mutatja be a vállalkozóvá válás folyamatát, segít elkerülni a tipikus buktatókat és mindezt olyan őszintén mintha már évek óta ismernétek egymást; különösen tetszett, hogy nem egy rózsaszín szemüvegen keresztül látjuk a dolgokat a könyvben, Zoli igyekszik megmutatni az érme mindkét oldalát.

Ezzel még nincs vége, a könyvben található gyakorlatok teszik igazán hasznossá a benne található információkat, cselekvésre ösztönöznek és mini kihívások elé állítanak, hogy kimozdíthasd magad a komfortzónádból. Úgy gondolom, hogy aki becsülettel megcsinálja a ezeket gyakorlatokat az egy “nyomtatott mentort” vásárol magának egy könyv áráért, ami szerintem szuper. 😉

Dr. Vas Tibor, jogász

Szerintem az elsők között szereztem tudomást arról, hogy Zoli a könyvírást fontolgatja. Hosszú ideig csak ötletszinten, aztán idővel egyre konkrétabb lett a dolog.

Amikor a könyv elkészült, nagy örömmel és várakozással vettem kézbe – és nem is csalódtam. Zolit 1995. óta ismerem, azóta gyakorlatilag folyamatosan legalább heti kapcsolatban vagyunk, éppen ezért végigkövettem mindazokat az eseményeket amiről a könyvben ír, azt, hogy hogyan jutott el addig, hogy – az egyébként sok szempontból irigylésre méltó(nak tűnő) – alkalmazotti munkáit feladja és vállalkozásba kezdjen.

Megerősíthetem, hogy a könyvben foglalt ,,történeti részek” teljes egészében hűek a valósághoz, a szerző nem rejtett véka alá semmit a múltjából, éppen ezért lett nagyon őszinte a könyv.

Az Alkalmazottból vállalkozó érdekes, olvasmányos és gyakorlatias, valamint a hasznossága sem kérdőjelezhető meg.

Csak ajánlani tudom, főleg azoknak akik egy vállalkozás elindítását fontolgatják, de azoknak is érdekes és tanulságos lesz, aki már vállalkozók, vagy akik (még) úgy érzik tökéletesen megfelel nekik az ,,alkalmazotti lét” – jelenleg ugyan én is ebben a kategóriába tartozom, de a könyv elolvasása egy nagy lépés volt abban, hogy legalább gondolati szinten el tudjam képzelni, hogy ez nem marad így örökre.    

Fanni, My Moonlight Library

Az a jó ebben a könyvben, hogy akkor is találsz benne valami hasznosat, ha nem elsődleges célod egy vállalkozás felépítése. Ne egy száraz szakkönyvet képzelj el, hanem inkább egy jól felépített és témában gazdag útmutatót az élethez, legyen szó akár az egészség megtartásáról, a szellemi fejlődésről, kapcsolatok építéséről, hobbiról, kudarcokról vagy akár föld körüli utazásról. De ha mégis ragaszkodnánk a könyv elsődleges üzenetéhez, azaz hogy hogyan váljunk alkalmazottból vállalkozóvá, akkor is magunkra ismerhetünk benne, sőt akár még bloggerként is. Zoltán jó tanácsai és példái ugyanis jól alkalmazhatók egy bloggervlogger vagy instagrammer életében is.

Alkalmazottból Vállalkozó vélemény – My Moonlight Library

Alkalmazottból Vállalkozó föld körül
Alkalmazottból Vállalkozó KÖNYV

Végvári Zsuzsi - Offiseven Kft.

Az igazat megvallva, nem gondoltam, hogy tanulhatok a könyvből, hisz közel két éve vagyok vállalkozó és a munkámat szükség esetén egy Mentor is segíti! És mégis!

Először is kicsit megnyugtató volt, hogy mások is hasonló  érzéseken, nehézségeken mentek át mint én, másodszor átgondolhattam, hogy tényleg jó helyen vagyok-e? Valóban jól csinálom-e? Elég idő marad-e a munkán kívül más fontos dolgokra is? És nem utolsó sorban bepillantást nyerhettem az utazás és munka kombináció adta szabadság érzésbe!

Ajánlom mindenkinek a figyelmébe ezt a könyvet, aki a helyét keresi a munka világában. Nem mindenkinek való a Freelancer/Vállalkozó életmód, de az igen, hogy mindenki megtalálja a helyét szakmailag is!

Kutassy Edina - Don’t forget to smile and read blog

Nagyon inspiráló volt számomra ez a kötet. Kíváncsi voltam, mit tud nyújtani számomra a könyv, hiszen „csak” az Instagram és a blogom az, amit munkámnak/vállalkozásomnak mondhatok. De! Sokat adott, szemléletváltást, kitartást a platformokhoz. Olvassátok!

Kustos Judit - Coach-Kineziológia

Zoli könyve megváltoztatta az életemet. Évek óta éreztem nem vagyok munkámban a helyemen, nem azt csinálom, ami a „dolgom” ebben az életben, nem a küldetésemet teljesítem… Ez a könyv hitet ad, struktúráltságot, kitartást, türelmet, önbizalmat, eredményeket és fejlődést.

Nagy könnyebbséget jelentett az is, hogy a nyelvemen íródott, érthető, és nem közhelyes.
Kedvenc részem az, mikor Zoli azt meséli, hogy kihírdette nyilvánosság előtt könyvének megjelenését, holott a könyvből akkor még egy betű sem volt megírva, de ekkor tudta, nincs visszaút.

Azóta én is alkalmazom ezt a „módszert”, visz előre a céljaim felé, és így rengeteg belső erőforrásomat tudom előhívni, melyekről régen nem is gondoltam , hogy bennem vannak.
Az Alkalmazottból vállalkozó könyv nemcsak segítség ahhoz hogy helyedre kerülj a világba, hanem segítség ahhoz is, hogy közelebb kerülj önmagadhoz!
Gratulálok a könyvhöz, és köszönöm!

 

Kustos Judit – Korlátaid nélkül

Alkalmazottból Vállalkozó KÖNYV

Petrus Kriszti “EbugattaKriszti”

Imádtam ezt a könyvet. Mindenkinek ajánlom, nemcsak azoknak akik még most teszik meg az első lépést, hogy vállalkozók legyenek, hanem azoknak is, akik már évek óta ezzel foglalkoznak hasznos olvasmány.

Sok mindenhol és sok mindenből lehet tanulni a vállalkozásokról, ez a könyv összefoglal egyben minden információt ami a kezdéshez szükséges, és cselekvésre is késztet feladatokkal. Bár én már 1996. óta vagyok vállalkozó, mégis az első sortól az utolsóig élvezettel olvastam. Sok tanulópénz kimaradt volna, hogyha ezt a könyvet a kezdetben a kezembe kapom. Tapasztalt vállalkozóként is nagyon jó volt olvasni, mert mindig meg kell újulni, érdemes összegezni, folyamatosan kell tanulni és legfőképpen a jövőt építeni, hiszen ahogy a könyvben is olvasható “valódi szabadság abban rejlik, hogy vállalkozóként nap mint nap olyasmivel foglalkozhatunk, amit szeretünk”. Köszönöm, hogy elolvashattam, és gratulálok hozzá.

Petrus Kriszti, www.ebugatta.hu

Czele Annamária, természetvédő fotós

Zoli könyve, és munkássága újra felébresztette bennem a szunnyadó szabadsàgra törekvő vállalkozót:). Nagyon fontos üzenet volt számomra az is, hogy nem profinak es tökéletesnek kell lenni, hanem hitelesnek, es cselekedni kell. És hiteles nem attól lesz az ember hogy tökeletes, hanem attól, hogy a helyén van, hogy a hivatása megvalósításának útjára lépett, es lelkesen tud beszélni, írni, megjelenni.

A rengeteg gyakorlati tanács, és motiváció rendkívül hasznos, bármit is akarjunk felépiteni. Mert az emberek általában “belenőnek” a szürke hétköznapokba, belepréselik magukat egy szerepkörbe és lenyomják csökkentett módban az egész életüket, ha nincsenek ilyen “ébresztesi pontok”. Köszönöm az ébresztést!:)

Alkalmazottból-Vállalkozó-Frey-Kristóf

Kaszás Attila, online marketing

Ha egy szóval kellene jellemeznem a könyvet, akkkor az a megvalósítás lenne. Zoli nem álmodozó, hanem egy igazi megvalósító. Az az ember, aki képes a levegőben megjavítani a repülőt.

A könyv megszületése is példaértékű: kidobta a bőröndöt a vonatból és kénytelen volt utána ugrani. Ez a proaktív hozzáállás sugárzik a könyvből: a gyakorlatok a fejezetek végén segítenek, hogy ne csak passzívan olvass, hanem már olvasás közben elkezd a megvalósítást!

Dr. Kovács T. Lóránt, e-commerce expert

Ha vállalkozás indításán gondolkozol, akkor ezt a könyvet feltétlen olvasd el! Személyes élményeket ír le Zoli benne, amin valószinű Te is át fogsz menni, illetve mindegyik fejezetnél van egy gyakorlati feladat, ami segíthet az átgondolásban!

Alkalmazottból Vállalkozó vélemény – Kovács Lóránt

Alkalmazottból Vállalkozó vélemény - Kovács Lóránt

Frányó Gábor

Voltak benne érdekes részek, és voltak olyanok is amiket már ismerősnek éreztem. (Vagy azért mert én is így éreztem, vagy azért mert én is hasonlóképpen látom a dolgokat.)

Köszönöm a sok-sok tippet és motivációt amit a könyvön keresztül próbáltál átadni, remélem hasznosítani is fogom tudni a későbbiekben, ha sikerül végre kilépnem az alkalmazotti lét útvesztőjéből.

Szekér Tamás

Szeretnék szívből gratulálni könyvedhez, most értem a végére, és számomra hihetetlenül inspiráló volt, abszolút hatalmas értéket adott tapasztalataid megosztása benne.

Cseh Gyula

Köszönöm a gyors ügyintézést, a könyvet már másnap meg is kaptam. Rögtön el is olvastam, és számomra pozitív az abban foglaltak megítélése. A tartalom jelentős részével tudtam azonosulni. Számomra főleg azért volt jó a könyv, mert segített egy kicsit kimozdulni a megszokott gondolatmenetből (nem klasszikus módszertani könyv), valamint adott egy olyan feedback-et, ami számomra igazolta, hogy nem rossz irányban gondolkodom, de még vannak olyan területek, ahol erősödnöm kell. Ez főleg abból következett, hogy sok gondolatban saját magamra, és az általam elkövetett hibákra/vagy rossz felfogásmódra ismertem.

Gratulálok a könyvhöz!

Szőnyi Balázs

Fantasztikusan motiváló könyvet vettem ma a kezembe, észre sem vettem és már a felénél tartottam, annyira jó olvasni! Rengeteg fájdalmon es buktatón mentem át én is mielőtt saját üzletbe vágtam volna. Tavaly az előző munkám miatt hetekig kórházban feküdtem, amit bevallok idegösszeroppanas okozott.

A könyv irója, @zoltan.dallos is átment ezeken, mire eljutott oda ahol most tart, es hihetetlenül jól szedi össze miken ment keresztul, ezzel is tanácsot adva az olyan hasonszőrűeknek mint én akik nem rég vágtak bele a saját üzletükbe, vagy vállalkozásukba, vagy még előtte állnak. Sokan félnek belevágni valami újba, mert félnek önmaguktol es mások megitélésétől, és megrekednek ott ahol vannak, ahelyett, hogy követnék az álmaikat.

Én szívből ajánlom ezt a könyvet mindazoknak akik szeretnének változtatni, szeretnének üzletet épiteni, de nem mernek belevágni!

Alkalmazottból Vállalkozó KÖNYV Bolya Imre Karizma

Takács Máté

Hálásan köszönöm Zolinak hogy ennyire gyorsan kiküldte nekem a könyvet külföldre, 3 nap alatt a kezemben volt!

A legtöbbet a személyes márkaépítés fejezetből tanultam. Számomra eddig ez volt a legmegfoghatatlanabb. Egy átlátható képet kaptam, hogy érdemes nekikezdeni, és egyáltalán miről is kell szólni a személyes márkának.

A mai világban kb 1 óra alatt weboldal/webshop alapját össze lehett hozni. Hogy az oldal és a vállalkozás kitűnjön a környezetből, a személyes márka az egyik legfontosabb lépés.
Valamint még egy hatalmas löketet kaptam hogy még több energiát tegyek a vállalkozásom, saját életem jobbá tételére.

Nagyné Bálint Ildikó

Motiváció, önfejlesztés, hogyan legyünk sikeresek… mára már sokat hangoztatott kifejezésekké váltak, melyeknek a szakirodalma is nagyra nőtt.

Az Alkalmazottból Vállalkozó című könyve Zolinak azzal nyújt többet, hogy nem kész receptet kínál, hogy mit tegyél, hogy sikeres vállalkozó lehess, hanem támpontokat, szempontokat ad arra vonatkozóan, hogy mire figyelj, ha vállalkozásba kezdesz, amire esetleg alkalmazottként vagy kezdőként nem gondoltál volna magadtól.

Ha kezdő vállalkozó vagy, ill. vállalkozás indítását tervezed és el akarod kerülni, hogy a saját károdon tapasztalj meg számos problémát, akkor az Alkalmazottból Vállalkozó neked szól!

Oravecz Nóra, 9x bestseller író

A könyv jól van megírva, tele hasznos infókkal, nem tartja vissza a tudásanyagot, nem a bullshit semmivel töltötte meg. Hiánypótló.

Nem elég megírni egy könyvet, tudja, hogy hogyan használja arra, amit el szeretne érni

Zseniális a landing page: https://alkalmazottbolvallalkozo.hu

Nem olyat írt, amiből millió van a piacon,

HITELES,

A lokáció független közösség aktív tagja, mindenkit ismer a területen, aki számít, elismerik Őt,

Olyan tudása és tapasztalata van a területen, amiért ölnének azok, akik szabad vállalkozói életet élnének (magyarul BÁRHONNAN dolgozhatnak)

Oravecz Nóra, énmárka szakértő, 9x bestseller író

Veronika, Csicsóka blogja

Ami jó volt benne, hogy az egész könyv szép lassan van felépítve. Hogy hogyan juss el alkalmazottból egy (már szinte tapasztalt) vállalkozóvá. Már rögtön az első fejezet segít, hogy eldönthesd, mi szeretnél lenni (maradni). Ehhez Zoltán össze gyűjtötte mind az alkalmazotti, mind a vállalkozói lét előnyeit és hátrányait. Ezek után fejezetről fejezetre bevezetett a vállalkozás világába.

Bár sokszor nem tudtam mit “hozzá szólni” a témához, legtöbbször a “vállalkozást” behelyettesítettem gondolatban a blogomra vagy éppen az oldalamra – így máris jobban át tudtam látni a dolgokat és így sokkal -Zoltán szavait használva- építőbb, inspirálóbb és érdekesebb lett.

Alkalmazottból Vállalkozó vélemény, ajánló

Alkalmazottból Vállalkozó Balance and bloom Kovács Roland

Gátfalvi Boglárka, TrendÉlet

Hezitáltam a megvételén, mivel már annyi hasonló könyvet olvastam, gondoltam mi újat nyújthat!? Aztán elkezdtem olvasni…

Nagyon tetszett, az a felépítés, ahogy a saját történeted keresztül ível az egész könyvön, belefonva a vállalkozásindítással és üzemeltetéssel kapcsolatos hasznos tippeket, ötleteket és tapasztalatokat.

Külön tetszettek a feladatok a fejezetek végén, ahogy elgondolkodtatnak. Volt, hogy egy-egy után csak néztem felettem a felhők nélküli eget és hagytam áramlani a felébredt gondolataimat.

Olvasmányos mégis tanulságos és gondolatébresztő, szerettem olvasni, köszönöm!